14 augustus 2010

Gelijkheid

Zo net een mooie speech van Obama mogen aanschouwen. Uitgesproken tijdens een diner dat elk jaar tijdens de Ramadan wordt gehouden in het Witte Huis. Het was een prachtig verhaal over respect en de vrijheid van religie. Aanhangers van Wilders zouden hier nog veel van kunnen leren. De man die nu in New York staat om de bouw van en moskee tegen te gaan vlakbij ground zero.

Ik kan nog begrijpen dat het misschien behoorlijk confronterend is voor bewoners en hulpverleners aldaar en dat niet iedereen er blij mee is, maar wat in "Gods" naam heeft Wilders daar te zoeken? Hij zou zich diep moeten schamen. Waar bemoeit hij zich mee. Er zijn wel belangrijkere zaken in Nederland waar hij zich over moet buigen. Hij probeert gewoon verdeeldheid te zaaien over de hoofden van slachtoffers van 9-11. Dan ken je toch geen bescheidenheid. Ik schaam me wederom werkelijk kapot voor hem.

In New York moet men juist nu weer bouwen aan vertrouwen. De stad van de culturen. Ik vind dat er met de bouw van een Islamistisch gebedshuis juist een prachtige symbolische betekenis uitgaat. Een signaal van onverzettelijkheid en liefde voor iedereen die mee wildoen in de maatschappij. Een boodschap naar het extremisme! " Jullie krijgen ons niet zo makkelijk plat"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten